Friday, June 2, 2017

Resepi Noxxa : Nasi Goreng Cendawan

Soalan biasa setiap hari untuk Kasih,
.
Nak makan apa ? Nasi ? Mi ? Makaroni ?
.
Kasih nak makan nasi goreng dengan cendawan.
-----------------------------
Amboi request dia haha. Yang sebenarnya dia mintak nasi goreng dengan enoki goreng tepung. Tapi Mama malas pulak nak berkecah kat dapur. So combine jela jadi nasi goreng cendawan. Sebab takdak nasi semalam, so masak nasi goreng guna #Noxxa.
.
Resepinya terpulanglah yang nak share kat sini cara cara nak masak guna Noxxa tu 😆
.
Set SF. Tumis cili padi + bawang putih + bawang besar. Masukkan isi ayam. Masukkan cendawan carik halus. Kacau. .
Masukkan beras 2 pot. Nisbah air biasanya 1: 1.5. Off SF. On HP 5 minit. Actually 7 minit lah sebab saya tambah lagi HP 2 minit lepas tu.
.
Dah bunyi, release steam. Nampak tak nasi goreng macam tak kering sangat kan. Takpee dont worry. Set SF bagi dia kering ke tahap yang korang nak. Siap dah.
.
Semoga bermanfaat 😊

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...